Skip to main content

Nøgne, natteblinde sange

Ulla Britt repræsenterer et musikalsk virke, der har betrådt flere genrermæssige stier, og nu med dette nye projekt stadfæster en sangskriver, der stilmæssigt er sin helt egen.

I bagagen ligger 2 acapella jazz udgivelser, 5 udgivelser for børn, et EP elektroakustisk projekt med egne kompositioner på engelsk, et dansk album med fortolkninger af gamle rockklassikere og nu dette soloudspil i eget navn med egne tekster og musik.

Ulla Britt har sat indtryk, genrer og livserfaringen ind på den musikalske bankbog og det emmer af det hele af.
Musikken trækker på elementer og præmisser fra jazzen med improvisatoriske elementer og med klare melodier og noget man kan synge med på.

I teksterne kommer Ulla Britt rundt om relationer, dialog, menneskelige og eksistentielle emner, …Det er sange, der afslører et blødt hjerte, den mere skæve vinkel, pinlige situationer og tekster, der er skrevet fra et fejlbarlige og sårbart hjørne.

Jazzen fornægter sig ikke i Ulla Britt´s stemme, der varierer med sine klangfarver fra det mørke og varme til det mere kantede.
Ulla Britt indfanger stemninger, hvor helt almindelige livsbegivenheder kan være så store eller så små, at de har leveret inspiration til at skrive på.
Det hele er iklædt nordisk tone, der helt naturligt bevæger sig i grænselandet mellem folk, pop og jazz.

“Mit mål er at skrive, synge og spille den musik som lander i mig. Man må godt kunne høre en masse smukt og en hel del skrammel i musikken.
Det er interessant, hvis man som lytter kan genkende lidt af det, jeg synger om fra sit eget liv.”

Ulla Britt

Udover det originale materiale  har Ulla Britt i mange år fortolket andres sange og gjort sig inden for vokaljazz, standardjazz, vise og rock klassikere, og markeret sig kompositorisk og skrevet musik i eget navn og arrangeret for både børn og voksne bl.a. til Ulla Abdullas Cocobongoband samt for Turneteateret acapella teaterforestillingen “Sangen om Sigurd og Brynhilde” der blev Reumertnomineret.

Download pressemateriale

Fotobyline: @ccphilipa

Download pressepakken