Gå til hoved-indhold

Hent pressemateriale

Nøgne, natteblinde sange

UBS /Ulla Britt Simonsen står bag dette projekt, som efter tid i studiet snart er klar med et album.

UBS repræsenterer musikalsk virke, der har betrådt flere genrermæssige stier, og nu med dette nye projekt stadfæster en sangskriver, der stilmæssigt er sin helt egen.

I bagagen ligger 2 acapella jazz udgivelser, 5 udgivelser for børn, et EP elektroakustisk projekt med egne kompositioner på engelsk, et dansk album med fortolkninger af gamle rockklassikere og nu dette soloudspil i eget navn med egne tekster og musik.

UBS har sat indtryk, genrer og livserfaringen ind på den musikalske bankbog. Det emmer af det hele, når man hører musikken.
Musikken trækker på elementer og præmisser fra jazzen med improvisatoriske elementer og med klare melodier, men også et touch af noget, man kan synge med på.

I teksterne kommer UBS rundt om universelle, menneskelige, eksistentielle emner, ...Det er sange, der afslører et blødt hjerte, den mere skæve vinkel, selvudleverende pinlige situationer og tekster, der er skrevet fra et sårbart fejlbarligt hjørne.

Jazzen fornægter sig ikke i UBS´ stemme, der varierer med sine klangfarver fra det mørke og varme til det mere kantede.
UBS indfanger stemninger, hvor helt almindelige livsbegivenheder kan være så store eller så små, at de har leveret inspiration til at skrive på.
Dansk, moden sangskrivning, der iklædt nordisk tone, helt naturligt bevæger sig i grænselandet mellem folk, pop og jazz.

“Jeg går efter enkeltheden og efter at finde musikken der, hvor den taler af sig selv.  Med tiden er stræben efter perfektion og dygtighed blevet uvæsentligt for mig, for livet er alt andet end perfekt, og det skal man kunne høre i musikken.
Det er interessant, hvis man som lytter kan genkende lidt af det, jeg synger om fra sit eget liv."

UBS optræder live som duo med multi-instrumentalisten Line Felding, der pakker sangene ind med sit smukke, klangfulde og kreative cellospil. Hun synger også kor og spiller ukulele og autoharpe.  Med underfundige, luftige himmelbuestrøg bidrager Line med sin musikalitet med endnu flere farver og eventyr til sangene, som UBS leverer fra klaveret med intensitet i stemmen.

Her er en duo , der formår at bringe intuition og musikalitet i spil i en sådan grad, at smilene breder sig, fordi man simpelthen får det godt i deres selskab.

Line Felding

Erfaring med rock, folk, verdensmusik, pop, ny kompositionsmusik.
Siden 2007 medskabende medlem af kritikerroste CODY, hvis seneste album (januar 2020) af flere medier er blevet udråbt til et højdepunkt.
Spillet og indspillet med bl.a. Dicte, Rumpistol, Peter Abrahamsen og mange andre.

UBS ( Ulla Britt Simonsen)

Har i mange år fortolket andres sange og gjort sig inden for vokaljazz, vise og rock klassikere, men har også markeret sig kompositorisk og skrevet musik og arrangeret for både børn og voksne bl.a. til Ulla Abdullas Cocobongoband samt for Turneteateret acapella teaterforestillingen “Sangen om Sigurd og Brynhilde” der blev Reumertnomineret.